Studere i Storbritannia

Hundre tusen internasjonale studenter studerer i Storbritannia hvert år, og er landet med nest flest internasjonale studenter i verden, kun bak USA. Dersom man ønsker en engelskspråklig utdanning, hva er bedre sted å studere enn landet som oppfant språket?

Med et utmerket høyere utdanningssystem og hundrevis av universiteter i verdensklasse, garanterer Storbritannia en komplett opplevelse for internasjonale studenter.

Hvorfor studere i Storbritannia

Storbritannia har blitt et av de beste destinasjonen for å studere rundt om i verden. Med utallige tradisjoner som går tilbake hundrevis av år, velrennomerte utdanningsinstitusjoner på hvert hjørne og mye mer fleksibilitet enn mange andre land, har Storbritannia mye å tilby internasjonale studenter som andre engelsktalende land ikke kan tilby.

Men hva får Storbritannia til å skille seg ut? Hvorfor skal du komme til Storbritannia for å fullføre din internasjonale utdanning?

Voksende destinasjon

Internasjonale studenter har alltid vært en viktig tilstedeværelse i Storbritannia, og antallet har vokst jevnt i løpet av de siste årene. Faktisk er Storbritannia nå det nest mest populære reisemålet for internasjonale studenter, bak USA. Storbritannia har jobbet hardt for å kapitalisere på den økende etterspørselen etter engelskspråklig utdanning og post-9/11 visumhindringer i USA. Blant landene som sender flest studenter til Storbritannia er Kina, Indi, Nigeria og Malaysia.

For mer demografisk og statistisk informasjon om internasjonale studenter i Storbritannia, besøk UK Council for International Student Affairs.

Verdensomspennende anerkjennelse

Vitnemål fra britiske høyere utdanningsinstitusjoner er anerkjent over hele verden og kvaliteten vurderes som verdensklasse. Denne ekspertisen er etablert av noen av de eldre universitetene med gjenkjennelige navn, som Oxford og Cambridge, men denne ærgjerrige tradisjonen kan man finne fra mange av universiteter og høyskoler over hele Storbritannia. Når du ser etter arbeid i fremtiden, kan dette være et flott salgsargument i din favør!

Utdanningskostnader er lavere

Kostnaden for utdanning for en internasjonal student i Storbritannia kan være generelt lavere sammenlignet med USA og andre land. Programmer i USA kan koste $ 25 000 eller mer per år i undervisning alene. Undervisning på flertallet av britiske høyere utdanningsinstitusjoner ligger mellom £ 6,000 til £ 7,000 i året – som er betydelig mindre!

Ettersom din utdanning vanligvis vil ta kortere tid å fullføre i Storbritannia enn i andre land, vil dette også spare deg for penger. Selv om fireårige programmer øker i popularitet, er de fleste studieprogrammene i Storbritannia tre år, og et masterprogram er typisk mellom ett og to år.

Studiestipend og lån i Storbritannia

Det flest studenter lurer på i forbindelse med studier i utlandet, dreier seg om de økonomiske forholdene i det respektive landet. Spørsmålene som går igjen er hvor man kan få stipend

for å studere i utlandet, om det er muligheter for å søke lån og hvilke utgifter man kan forvente gjennom slike ordninger.

Som nesten alle andre land rundt om i verden, må du vise bevis på økonomisk dekning mens du er der – slik at den britiske regjeringen ikke trenger å betale eller støtte deg mens du studerer i Storbritannia. Du må derfor finne ut, mye på egen hånd, hvor mye det vil koste deg å studere der. Og husk at det er store variasjoner mellom det å studere i London sammenlignet med nord i landet, ettersom det er langt dyrere å bo i sør, særlig London.

Det er noen få gyldne regler du må følge når du samler inn informasjon om kostnader ved utdanningen, og de er:

Samle så mye informasjon som mulig

Du bør innhente så mye informasjon om universitetet og området som mulig. De fleste universiteter vil gjerne sende deg informasjon, så spør dem, og prøv å kontakte det lokale informasjonssenteret for den aktuelle byen eller området. Ved å samle all denne informasjonen får du mer en ide om bo- og levekostnader og hva som er tilgjengelig i det området.

Still spørsmål og snakk med andre studenter

Snakk med så mange studenter som mulig, spesielt de som allerede har eller fortsatter studerer ved det aktuelle universitetet og de generelt i Storbritannia – de vil kunne gi deg førstehånds informasjon.

Informasjon og råd kommer ikke til å falle i fanget ditt –  bruk tid på å lete rundt på internett og les gjennom informasjon som sendes til deg. Din egen innsats er den beste og eneste måten å skaffe den informasjonen du trenger!

Bruk lokale ressurser

Om du allerede er tilknyttet en høgskole eller universitet i Norge, vil disse ha mye informasjon tilgjengelig på utveksling i utlandet, og har sikkert allerede samarbeid med flere partnere i Storbritannia. I tillegg får du mye god informasjon på websidene til Statens Lånekasse, hvor de har en egen side for dem som ønsker å studere i utlandet.